Een website bouwen met WordPress!

Waarom gebruikt iedereen WordPress?

WordPress is een systeem waarmee je makkelijk je website, je blog of je eigen webshop kunt beheren. Een van de grootste voordelen van WordPress is dat je dit kunt doen zonder dat je verstand van codetaal hoeft te hebben. Je hoeft geen HTML of PHP te kennen om je eigen website te kunnen beheren, en dat maakt gebruikers een stuk zelfstandiger. Om deze reden is WordPress dan ook een van de meest gebruikte Content Management Systemen van dit moment. Ruim 80% van de nieuwe websites draaien tegenwoordig op WordPress.

Content Management met WordPress

WordPress is een Content Management Systeem, afgekort CMS. Dit bekent dat ook ‘gewone’ mensen, zonder een uitgebreide achtergrond in het websitebouwen hun eigen sites kunnen maken, inrichten en bijhouden. Dit is gelijk een van de belangrijkste redenen waarom zo veel mensen gebruik maken van WordPress. Een van de andere grote voordelen is dat het systeem Open Source is. Dat betekent dat dagelijks mensen over de hele wereld bezig zijn om het systeem beter te maken. Regelmatige updates en nieuwe mogelijkheden zorgt dat het systeem zich snel ontwikkelt. Hoewel WordPress niet het enige Content Management Systeem is dat op de markt is, is het inmiddels wel het grootste systeem.

Mooi en gebruiksvriendelijk

Het gebruiksgemak en de uitstraling van de websites, weblogs en webshops is een van de meest aantrekkelijke punten van WordPress. Door je eigen domeinnaam te kiezen heb je binnen enkele minuten je eigen persoonlijke publicatieplatvorm. Bovendien is WordPress SEO (Zoekmachine optimalisatie) ondersteund. Dit betekent dat de bekende zoekmachines je website kunnen vinden. Er zijn verschillende abonnementen mogelijk en onze online community zorgt ervoor dat je er nooit alleen voor staat met je vragen. Doordat WordPress inmiddels miljoenen gebruikers heeft is het geen probleem om een ‘Theme’ of een template te vinden dat bij jouw ambities past. Bovendien zijn ze vaak gratis.

Reacties

reacties